Facebook Instagram sociální sítě

Jan Škarnitzl ovládl 15. ročník WEBER Jičínské 5o

Jan Škarnitzl ovládl 15. ročník WEBER Jičínské 5o.

V netradičním podzimním termínu se konal  již 15. ročník WEBER Jičínské 5o. Na startu se sešlo téměř 4OO bikerů a bikerek startujících na trasách 25 a 50 km. Vložené dětské závody si užilo přes 100 dětských závodníků.

Hlavní závod na 50 km měl jasného favorita v osobě českého reprezentanta Jana Škartnitzla (CYKLOSTAR MERCEDES BENZ PRAHA TREK), který u nás v Jičíně měl svoji premiéru.

Zadarmo to však Honza neměl. Michal Kaněra (GHOST TEAM), který zná místní trať z předchozích ročníků jel opravdu ostře. Motorkář Honza Vacek, který vedl čelo závodu říkal, že sjezd z Bradlece jel "Káňa" opravdu důrazně... a to má Honza zkušenosti ze SP ve sjezdu. Skvěle jednoucí Michal Bubílek (KROSS BIKERANCH TEAM) jičínský závod již i vyhrál a přesto na prvně dva jmenované nestačil.

Nejlepší ženou byla loňská vítězka Lenka Fridrichová (GHOST TEAM), druhá v cíli byla Eliška Bedrníková (EXPRES CZ - TUFO TEAM KOLÍN) a bronzovou příčku získala Nikol Bajgerová (ELEVEN BLACKET TEAM). 

Bojuje se u nás i o postup do FABIO Produkt kriteria, které je závodem po závodě. Elitní šestice doplněná divokou kartou na sedm adeptů bojuje o zajímavé prize money. Divokou kartu od nás obdržel Emil Hekele (ZEKOF TEAM), které měl na hlavním závodě defekt. Emil si v lednu na jičínské Čeřovce dojel pro svůj vysněný titul Mistra České republiky v cyklokrosu. Jeho povídání a předávání cen bylo pro mladé závodníky inspirací odměnou. Honza Škarnitzl nedal nikomu šanci ani v tomto kriteriu a připsal si v Jičíně druhé vítězství. 

Boj o prvenství na poloviční trase 25 km byl až do posledních metrů otevřený. Domácí triatlonista Petr Soukup (TJ Nová Paka) nakonec ve sprintu podlehl Martinovi Kubištovi (ENJOY RIDING TEAM) a německý závodník MAXIMILIAN GEISLER bral s lehkým časovým odstupem bronzovou příčku. Nejrychlejší ženou na "pětadvacítce" byla domácí Vája Vaňková (Cykloklub Jičín)

Všichni, co jeli či odpoledne běželi přispěli na handikepované osoby o které se stará Apropo Jičín. 

Galerie s fotkama a videm jsou v galerii.  

<< Zpět na předchozí stránku

Publikováno  April 12th, 2015

Generální partner závodu Hlavní partneři Hlavní partneři