Facebook Instagram sociální sítě

Michal Kaněra a Anna Hnátková ovládli 17. WEBER Jičínskou 5o

Za parádního počasí se v sobotu 21. května postavilo na start Jičíně přes pět stovek cyklistů a cyklistek všech věkových i výkonostních kategorií. Trať byla po noční bouřce blátivá a všechny stromy, které spadli se nám podařilo k ránu pořezat, takže si bikeři mohli dosytosti užívat bikování v severním okolí Jičína. 

Hlavní závod na 50 km již po čtvrté v kariéře ovládl Michal Kaněra (Ghost team) . V závěrečném spurtu porazil Vojtu Slavíka (ROHOZEC AMULET TEAM) a třetího Jana Matouška (ŠKODAAUTO). Ztrátu na první skupinku měl čtvrtý Pavel Gonda (SKILS BIKEGALLERY HOTELTIME) Místní borci Marek Foltýn (Bakako Nová Paka) a Jirka Kužel si rozdělili paté a šesté místo. 

Nejlepší bikerkou byla  Anna Hnátková (REDFROG BIKEINVEST) před Terezou Vaníčkovou (BRILON RACING TEAM MB) a bronzovou Kristýnou Pejšovou (GHOST TEAM). 

Sportovní tečkou bylo FABIO Produkt kriterium, které je u nás v Jičíně závodem po závodě. Divokou kartu dokonale využil Tomáš Coufal (HSK Cycling Team), který již od počátku nedal nikomu šanci. Druhé místo bral Pavel Gonda (Skils Bikegallery Hoteltime) před třetím Michalem Kaněrou, který se opravdu pořádně vydal na hlavním závodě. 

Na poloviční distanci, která měří 25 km si nejlépe vedl Matyáš Veber (KROSS BIKERANCH TEAM JUNIOR) a Rozálie Kuchařová (MONDRAKER RACING TEAM). 

Dětské závody se odehrávali na krátkém okruhu uprostřed Lidického náměstí. 

Všichni účastníci i partneři závodu přispěli na činnost APROPA Jičín, které pomáhá handicapovaným lidem. 

Celého sportovního dne, který se skládal jak z běhu tak z MTB závodu se zúčastnilo přes sedm stovek sportovců.

Děkuji všem partnerům závodu i nejlepším pořadatelům na světě.

Petr Kordík

<< Zpět na předchozí stránku

Publikováno  April 12th, 2015

Generální partner závodu Hlavní partneři Hlavní partneři