Facebook Instagram sociální sítě

Tisková zpráva

Vítězem WEBER Jičínská 50 Michal Kaněra

Jičín – Pohádkové město Jičín ovládli poslední květnovou sobotu bikeři, bikerky a bikerčata všech věkových kategorií, kteří se přijeli zúčastnit jubilejního 10.ročníku půlmaratonu horských kol WEBER Jičínská 50. Ten se letos konal pod heslem Pojeď – poběž – pomáhej, každý tak svou účastí podpořil handicapované děti z centra Apropo Jičín a tricyklisty ze SPASTIK SPORT Praha!

            Na hodně pestrých a náročných  padesát i pohodových pětadvacet kilometrů vyrazily úderem jedenácté hodiny stovky vyznavačů horských kol, kterým mnoho zdaru popřál i sám starosta města Jičína Jan Malý. Než se ti nejrychlejší dostali zpět do prostoru startu a cíle, měla možnost zažít opravdovou závodní atmosféru i děcka všech kategorií, včetně nejmenších sportovců na odrážedlech. Pro ně pak byly přichystány i mnohé dílničky, takže o zábavu měly postaráno po celý den.

            To se však již na hlavních tratích bojovalo ze všech sil. Na krátké pětadvacítce potvrdil roli favorita František Vagenknech z Nové Paky, který po loňském třetím místě navázal na své triumfy z let 2012 a 2013. Potvrdil tak, že mu tato rychlostní trasa dokonale sedí a jak sdělili divákům po dojezdu, přes hecování od pořadatelů, zůstane krátké trati jičínského závodu věrný i nadále a k účasti na královské distanci jej jen tak nepřemluví. S odstupem přesně jedné minuty uhájil druhou příčku Martin Lepič (MotoŠikule CITIZEN) o pouhé 4 sekundy před Mírou Živným (Kc Kooperativa – Svijany).

            Na královské padesátikilometrové trati s převýšením více jak 1100 metrů, která zavedla peloton na všechny nejbližší významné kopce severně od Jičína, tedy Bradlec, Kumburk i Tábor, byl boj o stupně vítězů ještě dramatičtější. Michal Kaněra (GHOST-MITAS racing team) nakonec odolal tlaku Lubomíra Petruše (PRESTIGE – ETHICSPORT) a po dvou hodinách, jedné minutě a šestapadesáti sekundách na trati mohl jako první zvednou ruce nad hlavu při průjezdu cílovou čarou. Prvenství uhájil o 18 sekund. O třetím místě však rozhodlo při půlmaratonu horských kol málo kdy vídaných 14 sestin sekundy. Ano právě tento těsný rozdíl přisoudil postavení na stupních vítězů Filipu Adelovi (Superior MTB Team) před nakonec „bramborovým“ Josefem Kellerem (SUPERIOR MTB TEAM).

            Jubilejní desátý ročník, stále populárnějšího závodu se vydařil po všech stránkách. Skvělé výkony na trati, dramatické boje o stupně vítězů, perfektní zabezpečení tratí o které se starala více jak stovka dobrovolníků, kterým patří velký dík, stejně tak výborné zázemí pro závodníky a bohaté vyžití i pro jejich doprovod jsou nejlepší pozvánkou i pro příští rok.

         Píše Jiří Kapucián, foto M. Vosáhlo

 

 

 

<< Zpět na předchozí stránku

Publikováno  April 12th, 2015

Generální partner závodu Hlavní partneři Hlavní partneři