Facebook Instagram sociální sítě

XVI. ročník WEBER Jičínské50 ovládl Josef Jelínek

V sobotu 7. srpna se konala 16. WEBER Jičínská5o, která svůj tradiční jarní termín letos vyměnila za první srpnovou sobotu. 

Na startu obou hlavních závodů na 50 a 25 km se postavilo přes 350 bikerů, kteří za krásného počasí vyrazili na lehce mokrou trať. Klasická průjezdní místa závodu jako jsou průjezdy řekou Cidlinou a železnickou radnicí zavedli peloton ke zříceninám hradu Bradlec či Kumburk. Nejvyšší bod závodu kopec Tábor zakončí vrchařskou část a následující 15 ti kilometrový dojezd do Jičína je již téměř pouze z kopce. 

Nejlépe si z dlouhou distancí poradil Josef Jelínek (CYKLOSTAR TREK PIRELLI), který jel ještě na Táboře s Michalem Bubílkem (KROSS BIKERANCH TEAM) a Michalem Kaněrou (GHOST TEAM). Josef ovšem na nic nečekal a svým kolegům z úniku nastoupil, a s téměř  2 minutovým náskokem si dojel pro vítězství. To souboj o druhé místo byl rozhodnut až v pořádném špurtu. Michal byl přeci jenom o kousek rychlejší a "Káňa" se musel spokojit s bronzem. 

Na trase byly vyhlášeny tři premie. První rychlostní premii v Železnici vyhrál Michal Bubílek a další již vrchařské posbíral Josef Jelínek.

Nejrychleší bikerkou byla věkem ještě juniorka Eliška Kvasničková  (SPORTRACES CYCLING TEAM) před Šťěpánkou Bisovou (ELEVEN HEAD CYKLOLIVE TEAM) a třetí Karolínou Bergerovou (CARLA.KUPKOLO.CZ). 

Poloviční distanci na 25 km s přehledem ovládl Martin Kubišta (ENJOY RIDING TEAM), který Matyášovi Polákovi (LAWI JUNIOR TEAM) ujel o téměř dvě minuty. Třetí Petr Smetana (JESENICE) zaostal o další minutku.  

Česká cyklokrosová šampionka Pavla Havlíková (LAWI JUNIOR TEAM) si dojela pro vítězství mezi ženami.

Vrcholem bylo FABIO Produkt kriterium, které je závodem po závodě pro nejrychlejších 6 z trati 50 km. Nejprve kriterium rozjel domácí Sebastian Vlček (MONDRAKER RACING TEAM), nicméně v průběhu 10 ti kolového kriteria si svůj skvělý den pohlídal Josef Jelínek a jednoznačně zvítězil. Druhý byl mladičký Tomáš Doležal (BRILON RACING TEAM MB) před třetím Vítkem Řehákem (KOA).

Svoje závody mělo i mnoho dětských kategorií a celou cyklistickou část dne si tak užilo přes 400 cyklistů a cyklistek, kteří podpořili benefiční jízdu pro APROPO Jičín.

 

<< Zpět na předchozí stránku

Publikováno  April 12th, 2015

Generální partner závodu Hlavní partneři Hlavní partneři